DAGVERSE SUSHI
  OP UW EVENEMENT
SUSHI YIP
SUSHI CATERING
      & WORKSHOPS

Sushi of Sashimi?


Voor veel westerlingen is Sushi synoniem met Japans eten. Sushi begonnen hun bestaan echter niet in Japan maar in het oude Zuidoost-Azie. Sushi is een algemene uitdrukking voor alle gerechten gebaseerd op rijst met azijn gezuurd, in combinatie met andere ingrediënten. Voornamelijk rauwe vis maar ook bijvoorbeeld eieren of groenten.

Sashimi is rauwe vis, in plakjes gesneden, uit de schoongemaakte en gefileerde vis. Het wordt meestal gegeten vlak voor of als eerste gerecht van een maaltijd zodat de fijne smaak nog geheel tot zijn recht komt. De plakjes worden in sojasaus met wasabi gedipt en dan gegeten.


Soorten Sushi & Sashimi


sushisashimi_minimaki

Mini-Maki

Rijst opgerold in zongedroogd nori-zeewier met ingrediënten in het midden. Dit kan bijvoorbeeld zalm, tonijn, komkommer of krabvlees zijn.
sushisashimi_maximaki

Maxi-Maki

Grote rijstrol omwikkeld met nori-zeewier. Deze rol is bedoeld om meerdere ingrediënten te combineren, zoals Japanse omelet, zalm, tonijn, komkommer, krabvlees, retich, avocado...
sushisashimi_gukanmaki

Gukan Maki

Sushi-bootjes! Maki-sushi in de vorm van een bootje. Rijst, daar omheen nori-zeewier en een topping van bijvoorbeeld krab of kaviaar.
sushisashimi_nigiri

Nigiri-Sushi

Een zogenoemde Rijstvinger', belegd met Japanse omelet of zeebanket zoals zalm, tonijn, zeebaars, geroosterde aal, garnaal of inktvis.
sushisashimi_insideout_maki

Inside Out-Maki

Binnenstebuiten gekeerde maki-sushi. Aan de binnenzijde de nori-zeewier met -- bijvoorbeeld -- tijgergarnaal en buiten de rijst, gegarneerd met sesamzaad of kaviaar.
sushisashimi_sashimi

Sashimi

Rauwe vis, in plakjes gesneden uit schoongemaakte en gefileerde vis. Meestal gegeten vlak voor of als eerste gerecht van een maaltijd, zodat de fijne smaak nog geheel tot zijn recht komt. De plakjes worden meestal in sojasaus met wasabi gedipt en dan gegeten. Voor sashimi worden onder andere tonijn, zalm en zeebaars gebruikt.